Agroelikadura
Nekazaritzako elikagaien sektorean aplikatutako teknologia biologikoak hala espezieen kalitatea, trazabilitatea eta bermea segurtatzera nola propietate bioaktiboak, prebiotikoak eta probiotikoak zehaztera zuzenduta daude. Teknika mikrobiologikoak, biokimikoak, biologia molekularra eta zelula-kulturak konbinatzen ditugu garapen osoa egin ahal izateko: aktibo baten identifikazioa, produkzioa eta funtzionaltasunen ebaluazioa.
Gure jarduera teknologikoaren ildoak:
- Propietate espezifikoak dituzten hidrolizatu proteikoak lortzea teknologia entzimatikoaren bidez: emultsionatzaileak, zapore-emaileak.
- Hidrolizatu proteikoak ezaugarritzea.
- Zelula-kulturekin teknologia entzimatikoaren bidez lortutako hidrolizatu proteikoen eta frakzio peptidikoen bioaktibitatea zehaztea.
- Entzimak eta/edo mikroorganismoak erabiliko dituzten prozesu berriak garatzea.
- Animalia-jatorriko hidrolizatuetan peptido bioaktiboen jarduera zehaztea. In vitro sistemetan hainbat jarduera biologiko ebaluatzea.
- Animaliak elikatzeko mikroorganismo potentzialki probiotikoak isolatzea. Jarduera prebiotikoa eta probiotikoa ebaluatzea. Mikroorganismo horiek azken pentsuan formulatzea. Azken produktuan ezaugarritze genetikoko eta bideragarritasun-kontroleko sistemak garatzea.
- Hidrolisi-maila handiko produktuetan, hala nola gelatina eta hidrolizatu entzimatikoetan, kutsatzaile biologikoak (espezie desberdinen DNAren presentzia) zehaztea.